Uiteraard kan ze terecht. Ik lees de chip uit, maar wat blijkt de chip is niet geregistreerd. Mevrouw belt de politie en gelukkig kunnen zij het hondje tijdelijk onderdak geven, totdat het terecht kan bij het dierenasiel. Ondertussen is het hondje al met een foto geplaatst op Amivedi. Hopelijk meldt de eigenaar zich.
Helaas maak ik dit vaker mee. In Nederland geldt sinds 2013 een chip- en registratieplicht. De meeste pups worden op een leeftijd van zes weken gechipt door of de dierenarts of door de Raad van Beheer. Wij registreren deze pups op de naam van de fokker. Als de pups verkocht worden, meldt de fokker deze af en moet de nieuwe eigenaar de pup opnieuw registreren. En daarbij gaat het helaas vaak mis. Daarnaast is het heel erg belangrijk om de gegevens te veranderen als u verhuisd bent.
Jammer genoeg is het chippen van katten in Nederland nog niet verplicht. U kunt zich dus wel voorstellen, dat menig gevonden kat moeilijk thuis te brengen is.
Gelukkig heb ik ook een verhaal wat goed afloopt. Dat gaat over een kat, die wel een erg lange reis heeft gemaakt van Tilburg, helemaal naar Maastricht in een vrachtwagen. Deze kat vond het namelijk erg leuk om zich te verstoppen, maar ja een vrachtwagen is misschien niet zo'n goed idee. Deze kat was gelukkig gechipt en werd weer heelhuids teruggebracht naar zijn eigen baasje.
U begrijpt de boodschap: Chip uw huisdier en registreer hem of haar dan ook meteen!